duminică, mai 31, 2009

Jurnal de Italia

Daca as fi respectat intervalul cu care am inceput sa scriu jurnalul, ar fi trebuit sa fie deja Jurnal de Italia XIII, dar intrucat am sarit peste Jurnal de Italia XI si Jurnal de Italia XII, azi m-am decis sa-i zic pur si simlu Jurnal de Italia si poate sa inchei, cam premature, acest sezon, caci sederea mea inca nu s-a incheiat.
Nu din pricina timpului mi-am neglijat jurnalul, ci pur si simplu pentru ca nu am putut sa-mi adun gandurile, as fi avut multe de spus cu privire la saptamana dinaintea jurnalului XI, poate prea multe, dar s-a incheiat printr-o nemultumire sufleteasca si m-am cufunat in neand, cuprins de fel de fel de ganduri, a trecut ziua aproape halucinand, ba dormind, ba trezindu-ma si imaginandu-mi tot felul de lucruri, de evenimente, incercand sa refac fiecare moment din saptamana ce trecuse, dar fara reusita, caci incepeam cu o amintire continuand cu alta si sfarsiind cu una fara sa fi avut legatura cu ceea ce se intamplase.
Pe parcursul saptamanii dinaintea jurnalului XII, mi-am redresat gandurile si imi formasem in minte cateva fraze pe care ma pregateam sa le asez intr-un fisier, dar am avut pofta, dupa atata timp, de iesit la plimbare si cum s-a facut vremea frumoasa si caldurile au dat navala, ne-am hotarat sa mergem la mare. Asadar am plecat dis de dimineata spre Vada, un litoral in apropiere de Livorno. Am stat toata ziua la plaja si m-am prajit vizibil, inca din acea seara am avut usturimi de piele groaznice si m-au tinut pana pe la mijlocul saptamanii, cand am inceput sa ma basic si sa mi se ia pielea, ingrozitor!!! Asa ca am renuntat sa ma mai concentrez, si de data asta, asupra jurnalului.
Azi ar trebui sa fie Jurnal de Italia XIII, dar am zis ca-i mai corect sa pun capat, poate pentru un timp, sau cel putin am sa-mi trec anumite insemnari, fara a mai specifica de jurnal, caci cu munca a mers din ce in ce mai bine si am facut aceleasi lucruri pe care le-am amintit in aproape fiecare jurnal, am mai intalnit din cand in cand mutre noi, tot romani, am observat ca italienii incep sa piarda teren in astfel de domenii, caci sunt prea comozi sa se trezeasca dimineata si mai ales sa fie la timp acolo unde e nevoie.
Iesirile la iarba verde, la sfarsit de saptamana, au fost aceleasi, dar cateodata in alta formula, cu alte personaje, dar ideea de gratar erea aceiasi. Discutiile in cadrul unei astfel de iesiri fiind aceleasi, pe tema muncii, a fotbalului si cateodata si a religiei, am auzit chiar foarte des cea din urma tema, cum incercau, care mai de care, sa dea o definitie a existentei noastre din documentatia proprie, sau pur si simplu din ceea ce ar crede el, fara sa fi studiat ceva in prealabil, majoritatea dand cu presupusul, creandu-se astfel ipoteze care ereau dezbatute ore in sir, fara a ajunge la o concluzie clara. Eu unul am preferat sa stau deoparte, am preferat doar sa ascult, fara a interveni cu argumente.
De imortalizat imaginile nu am incetat, numai ca le-am mai rarit, poate si din cauza activitatilor care au fost mult mai dese luna asta, atat cele de la munca cat si cele pe care mi le-am facut eu. Am lucrat de zor la proiectul ce va fi gata in mai putin de o saptamana, maxim doua, binenteles ca am avut si ajutoare de nadejde, fara de care m-as fi lungit mult mai mult cu proiectul.
Pot sa spun ca voi incheia luna, saptamana, ziua si sfarsitul de weekend, pe deplin satisfacut, hai sa nu zic din toate punctele de vedere, sau sa spun numai satisfacut, caci mai sunt si alte socoteli pe care inca nu le-am incheiat si deplin satisfacut ar insemna totusi cam mult.
Aventura continua si cu siguranta am sa-mi fac timp sa mai postez din imaginile ce le-am surprins si le voi surprinde prin diferite locuri ale florentei si nu numai.