sâmbătă, iulie 04, 2009

Galeriile de arta Uffizi

In Uffizi sunt adapostite mari opere de arta ale unor personalitati ca Hugo van der Goes, Sandro Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael, Rembrandt Van Rijn si multi altii.
Trebuie sa recunosc ca ai nevoie de cunostinte suplimentare pentru a face fata unei plimbari prin galerie, si mai ales pentrua intelege ceva, altfel te uiti ca mata in calendar, caci nu cunosti istoria tobloului sau a sclupturii, si mai rau de atat, in ciuda faptului ca are si un mic istoric si de cine e lucrarea, tu habar nu ai cine e cel care a creat-o.
Cam asta am patit eu si nu numai in Galeriile de arta Uffizi, ci si la Louvre si la Ataturk Museum. Dar deosebirea dintre ele este ca la Louvre te lasa sa faci cate poze vroiai, iar la Ataturk Museum ereau cate 5-6 tipi in fiecare incapere, imbracati in negru si cu emitatoare in ureche, care nu te lasau nici macar sa ti mana pe aparat dar sa ami incerci sa capturezi cate o fotografie pe furis, nici o sansa!!!
In schimb la Uffizi cu chiu, cu vai, ii mai puteai fenta cu toate ca la fel ca la Ataturk Museum, este interzisa fotografierea, dar nu sunt atat de severi ca turcii, dar nici atat de amabili ca francezii. Oricum am auzit ca in Louvre, o mare parte din operele expuse sunt copiile originalelor, si asta pentru a evita deteriorarea lor, cele originale sunt conservate bine, in locuri numai de ei stiute.
Totusi Uffizi a foat o experienta frumoasa, mai ales ca am reusit sa imortalizez sicateva imagini.



















Louvre



Ataturk Museum