vineri, octombrie 09, 2009

Creasta Fagaras (prima zi 1 august 2009)

Din atatia cati se anuntasera ca merg cu noi in tura, a mai ramas doar un tip Iulian din Brasov si binenteles eu cu Alex. Asa ca am stabilit ca vom incepe tura din Turnu Rosu, intalnirea fiind la 07:00, pe 1 august 2009, fiecare venind din localitatea lui.
Prima zi am savurat din frumusetile naturii, de mersul prin padure, la un moment dat pe poteca ingusta printre copaci ne-au tasnit chiar prin fata cateva caprioare, un moment unic pentru mine, cu cat inaintam cu atat padurea incepea sa se rareasca, am facut nenumarate opriri in care ne-am infruptat cu afine, de ni s-au invinetit mainile si limba.
Ajunsi pe creasta ni se deschide orizontul ca o carte plina cu imagini, de care nu te saturi sa o rasfoiesti, facem popasuri dese, in care ne potolim setea la izvorasele ce curg din munte si admiram peisajele minunate si vietatile de pe aceste meleaguri, oile, magarii si hergheliile de cai.
In cea dintai zi am hotarat sa ramanem pe undeva pe langa Saua Suru, in jurul orei 17:00, urmand ca a doua zi sa ne continuam drumul pe creasta. Ne-am pus la somn multumiti ca am avut parte de o zi senina.











Un moment de ratacire

Intorsi din tura de recunoastere primesc o veste trista, cum ca Dani si Coco no vor mai merge cu noi pe Fagaras. Lucrul acesta m-a facut sa-mi pun si eu semnul intrebarii, si nu am mai avut acelasi entuziasm de-a merge, parca lipsea ceva, nu erea totul complet fara ei.
In ultima zi cand ar fi trebuit sa ma pregatesc pentru lunga tura, am luat hotararea sa plec la mare. Ajuns la mare am avut un sentiment de neliniste, de parca locul meu nu erea acolo, dar acest sentiment a fost alungat de placerea de a innota in mare si de cele trei tipe cu care urma sa impart pentru o saptamana aceiasi camera. Nu mi-a trebuit decat vreo doua ore de somn si doua apeluri, de la doua persoane care vroiau sa ni se alature turei noastre.
Asa ca s-a produs in mine o scanteie si parca a explodat in mine o dorinta de a merge negresit pe Fagaras, asa ca am reluat planul amanandu-l cu o zi, pe 01 august 2009. Mi-am luat la revedere de la mare si de la cine mai erea de luat si am pornit spre visul meu de un an.