duminică, octombrie 11, 2009

Lacul Avrig










Creasta Fagaras (a doua zi 02.08.2009)

Dimineata ne-a intampinat cu cerul senin si raze de soare, pormitandu-ne o zi frumoasa. Ne-am pus in miscare la ora 8, de acum incolo nu avem sa mai profitam de umbra vre-unui copac, caci pe creasta nu creste decat iarba. Asa ca in ciuda faptului ca soarele ne zambeste, sunt si dezavantaje, nevoia de a ne hidrata mai des, ceea ce ne obliga sa caram mai multa apa si riscul de a ne bronza mai mult decat trebuie, pentru asta fiind nevoie de crema protectoare, care nu trebuie sa lipseasca din trusa medicala.
La vreo doua ore de locul de unde innoptasem am ajuns la un loc minunat, la lacul Avrig, unde ne-am fi dorit sa mergem inca din prima zi, dar oboseala si-a spus cuvantul. Oricum am hotarat sa pierdem cateva ore admirand aceasta asezare minunata.
Lacul se afla la altitudinea de 2011 m, e ca o oaza de liniste cu apa limpede care te vrajeste si te face sa-ti doresti sa te balacesti, dar odata ce atingi apa te trezesti imediat din vraja, caci este foarte rece.
Ne-am urnit cu greu din acest loc, mai ca si discutasem sa ramanem peste noapte, dar nu eream decat la inceputul calatoriei si speram sa gasim alte locuri asemenea sau mult mai frumoase.
Am continuat pe creasta Garbova pana pe varful Scara apoi am coborat in Saua Scara, la refugiul Scara unde ne-am decis sa ramanem peste noapte, mult prea devreme, la ora 15:30, dar ni s-a spus ca urmeaza o zona mult prea dificila, asa ca mai bine sa fim odihniti pentru urmatoarea zi.