luni, decembrie 24, 2007

Reţetă tradiţională de CRĂCIUN

Se ia un topor, ascuţit bine, îţi scoţi calu din grajd şi-l înhami la căruţă, se merge în pădure, se ţinteşte unu sau mai mulţi brazi, să ai de unde alege (restul îi pui pe foc), şi se pun la pământ cu ajutorul toporului, după care îl(îi) sui în car, şi-i dai bice la cal.
Ajuns acasă îţi strigi nevasta, copiii (în ambele cazuri dacă ai), să te ajute la descărcat. După care fixezi bradu mort într-o găleată cu pământ, ca el n-o să mai fie în stare să stea drept, şi după ce te încălzeşti cu un păhărel de rachiu în compania muzicii de petrecere, ori dacă nu ai de unde să asculti muzică, cânţi tu „O brad frumos”, sau ce-ţi mai trece ţie prin cap (după caz), te apuci să încarci bradu cu ce vrei tu (covrigei, lumânărele, pişcoturi, dantelă...)

Nicu Ristea

Trecerea catre UE


Oglindă


Metode clasice pentru încălzirea liniei ferate